2015. július 15., szerda

Díj #1

Sziasztok, Törpillák! 
Most kivételesen nem egy új résszel jelentkezek, (bár már az is készül) hanem egy örömhírrel! Megkaptam életem első blogos díját, amiért nagyon hálás vagyok Charlotte - nak <3!

Szabályok:)
Köszönd meg a díjat!
Írj magadról 10 dolgot
Válaszolj a tíz kérdésre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Küldd tovább!

Na akkor...

10 dolog rólam:)

1. Kábé 9 éves korom óta írok, de eddig még csak egy történetet fejeztem be teljesen.
2. Utálom a vajat :D
3. Kedvenc zenészeim: Wellhello, Children of Distance, Avril Lavigne, Elyar Fox meg még kismillió ember, de holnapig itt lennénk, ha elkezdeném sorolni...
4. Középfokú angol nyelvvizsgám van és idén lesz 10 éve, hogy angolul tanulok.
5. Nagyon szeretek olvasni, annyi könyvem van, hogy össze-vissza tartom őket a szobámban, mivel beteltek a polcok; kedvenc könyvem: Molly McAdams - Taking Chances (Kétesélyes szerelem)
6. Rossz tulajdonságaim: mindig van valami új ötletem, amit elkezdek, de az esetek többségében félbehagyom; lusta vagyok.
7. Nem tudok és nem is szeretek semmit csinálni, aminek köze van a sporthoz. (egyest kaptam kötélmászásra, mert egy centit sem haladtam felfelé :D)
8. Folyamatosan énekelek, akárhol vagyok is, de mivel nincs jó hangom, általában leintenek... Aztán újrakezdem :D
9. Szeretem a One Direction zenéjét, de a srácokért nem rajongok.
10. Megkívántam a görög salátát... (oké, jobb nem jutott eszembe, de ez tényleg igaz... akik személyesen is ismernek, azoknak biztos eszébe jutott a tavalyi osztálykirándulás :D)

10 kérdés, 10 válasz:)

1. Miért blogolsz?
Hm... Most mondhatnám, hogy szeretek írni, meg, hogy azért, mert láttam mások blogjait, ami amúgy részben igaz is, viszont a valódi ok az, hogy tavaly, mikor nyaraltunk, zuhogott az eső, szóval a szobában kuksoltam és hirtelen eszembe jutott, hogy ez milyen jó lehet már, szóval este 10-ig fenn voltam és megcsináltam ezt a blogot. Azóta egyre több az olvasóm, szóval nem akartam abbahagyni és elhatároztam, hogy életemben talán először be is fejezek valamit, amit elkezdtem: ezt a blogot <3

2. Gondolkodtál már azon, hogy nem csak hobbiként foglalkozol az írással?
Ó, hogy mennyiszer! De mint már mondtam, nem nagyon szoktam semmit befejezni, szóval ahányszor nekiálltam könyvet írni, kábé 20 oldal után meguntam... Mondjuk még nem adtam fel, mostanában kezdtem újra foglalkozni vele és már a fejemben kész van az egész történet, de hogy valaha le is írom-e? Nem tudom...

3.A családod/barátaid szokták olvasni a blogodat? És visszajelzéseket adnak?
Nos, a szüleim az első pár részt olvasták, de aztán inkább nem mutogattam nekik... A barátaim olvassák, legalábbis 3-an biztos <3 Mindegyikük azt mondta, hogy nagyon jó, az egyikük pedig rám parancsolt, hogy ne merjem abbahagyni és hozzam azonnal az új részt :D

4. Mi az vagy ki az, aki/ami nagy hatással volt rád, emiatt nekifogtál a írással foglalkozni?
Ha jól emlékszek, akkor ilyen nem nagyon volt... Kis koromban unatkoztam és jópofának tartottam, hogy írok valamit... Amikor blogolni kezdtem akkor is az unalom vezérelt, meg persze pár különlegesebb blog, amit akkoriban elolvastam:)

5. Mióta foglalkoztat az írás?
Ezt már egyszer leírtam, de "ismétlés a tudás anyja", szóval másodikos korom óta.

6. Ki az, akinek a legtöbbet adsz a véleményére a írásaiddal kapcsolatban?
Ezt nem kell nagyképűsködésnek venni, de igazából senki... Vagyis... Saját magam. Tisztában vagyok vele, hogy kezdőként írok és önmagamat is ez alapján ítélem meg. Egyébként pedig azért nem fogadok meg semmilyen tanácsot, mert elsősorban magamnak írok. Bár ezt a blogot nektek is csinálom, szóval ehhez a történethez kapcsolódóan a ti véleményetekre nagyon is adok, de más írásaimban senkiére.

7. Te is gyakran olvasol blogokat, vagy inkább könyveket olvasol?
Leggyakrabban könyveket olvasok, de természetesen rengeteg blogra is feliratkoztam, csak sajnos a legtöbbet már befejezték, vagy szüneteltetik és nem találok sok olyat, ami még aktív, szóval maradok a könyveknél:)

8. Melyik a kedvenc könyved?
Nos, ezt már megválaszoltam egyszer, de akkor most írok egy másikat is, ami szintén a kedvencem: Kami Garcia & Margaret Stohl - Lenyűgöző teremtmények

9. Mit olvastál utoljára? Milyen korosztálynak ajánlod?
Utoljára Jennifer Probst Érdekházasság c. könyvét olvastam, nemrég fejeztem be. Nekem nagyon tetszett, de voltak benne 18+- os jelenetek, szóval fiatalabbaknak annyira nem ajánlanám, bár ezeket a részeke leszámítva igazából bárkinek javasolnám...

10. Mi a célod az írással?
Ezen még nem gondolkodtam el komolyabban, de azért nem lenne rossz kiadni egy könyvet, amit aztán megkedvel a közönség... Persze ez csak afféle kislányos álmodozás, nem valószínű, hogy erre sor kerül... Szóval a célom, hogy minél többen szeressék meg az írásaim által az olvasást:) (oké, ehhez előbb be kéne fejeznem az irományaimat, de lássuk be, ez azért így elég jól hangzott :D)

10 kérdés:)

1. Mióta írsz és miért szereted ezt csinálni?
2. Szereted a zsiráfokat? :D
3. Milyen zenéket szeretsz?
4. Tél vagy nyár? Miért?
5. Ki a kedvenc bloggered?
6. Mi a legnagyobb álmod?
7. Ha bárhol eltölthetnél egy hónapot teljesen ingyen, hova mennél?
8. Mi az álommunkád?
9. Pénz, barátság, szerelem vagy karrier? Miért?
10. Van nálad görög saláta? Ha igen, adsz? :D

Akiknek küldöm:)


Ria:)

4 megjegyzés: